I følge Mørketallsundersøkelsen, som ble lagt frem i Oslo i dag, sier bare 4 prosent av norske bedrifter at de er blitt utsatt for dataangrep. Samtidig viser undersøkelsen at den reelle andelen er over 50 prosent.

Nasjonal sikkerhetsmåned

- Vi opplever at norske virksomheter ikke har tatt risikoen på internett innover seg. Det blir iverksatt flere tiltak for å redusere sårbarhetene, men arbeidet går for sakte i forhold til trusselutviklingen, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Derfor får både Lillesand, Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Bodø og Tromsø besøk av flere sikkerhetseksperter fra NSM i oktober, som er Nasjonal sikkerhetsmåned i Norge. På de regionale seminarene lærer deltakerne blant annet hvordan de skal håndtere datainnbrudd og tjenestenektangrep, og hvordan de kan sikre mobiltelefonene bedre.

Alle har et ansvar

- For NSM er det viktig å få frem at alle har et ansvar for sikkerheten i det digitale rom, uansett om du er privatperson eller toppleder i offentlig eller privat virksomhet, sier Nilsen.

Seminarene er rettet mot både bedrifter, statlige og kommunale virksomheter, organisasjoner, akademia og vanlige folk med interesse for IKT- og informasjonssikkerhet.

Besøker også studenter

Som en del av sikkerhetsmåneden besøker også Nasjonal sikkerhetsmyndighet en rekke høyskoler og universiteter med foredrag i informasjonssikkerhet.

- Det er viktig at studentene tar kunnskapen om informasjonssikkerhet med seg både under utdanning og i arbeidet etterpå, sier Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Her er Nasjonal sikkerhetsmyndighet i oktober:

  • 2. oktober: Stavanger
  • 7. oktober: Lillesand
  • 9. oktober: Oslo
  • 14. oktober: Bergen
  • 16. oktober: Trondheim
  • 21. oktober: Tromsø
  • 23. oktober: Bodø

Mer informasjon

Se program for regionale sikkerhetsseminarer her: https://www.nsm.stat.no/kurs-og-arrangement/nasjonal-sikkerhetsmaned/

Nasjonal sikkerhetsmåned arrangeres for fjerde gang i år. NorSIS er ansvarlig for kampanjen i Norge. Les mer her: https://sikkert.no/ 

Nasjonal sikkerhetsmyndighet er Norges ekspertorgan for informasjons- og objektsikkerhet. Les mer om NSM her: https://www.nsm.stat.no/

For spørsmål, ring NSMs pressetelefon: 99 20 82 62.