Meninger
Her finner du artikler, kronikker og andre innlegg fra ansatte i NSM. Meningene gjenspeiler ikke nødvendigvis NSM policyer eller anbefalinger.
Her finner du artikler, kronikker og andre innlegg fra ansatte i NSM. Meningene gjenspeiler ikke nødvendigvis NSM policyer eller anbefalinger.
SolarWinds-angrepet viste at digitale leverandørkjeder kan inneholde digitale sårbarheter.
Problemstilllingen blir stadig mer aktuell.
Det er behov for en helhetlig og enhetlig IT-modernisering og digital transformasjon i Staten, inkludert for samfunnskritiske funksjoner. Virksomheter som nødetater, Forsvaret o.l. har behov for moderne IT-plattformer med innovative digitale tjenester som fungerer bra i hele krisespennet og på tvers av virksomhetene.
Det kan ikke være opp til den vanlige bruker å bygge et forsvar mot datakriminelle, skriver Harald Næss.
Nils Ove Gamlem i Check Point kommer med uriktige og unyanserte påstander, skriver Bente Hoff, leder for Nasjonalt cybersikkerhetssenter i NSM. Innlegget er tilsvar til Gamlems kronikk i Finansavisen i januar.
Den største trusselen mot våre demokratiske verdier ligger i misbruk av en ny digital virkelighet. Årets Sønstebypris både anerkjenner dette og hyller Norges usynlige krigerne. De som daglig håndterer hundrevis av alvorlige angrep på selskaper, institusjoner og vårt demokrati.
Trusselaktørene i det digitale rom vil alltid utnytte mulighetene som oppstår på grunn av ny teknologi og nye bruksmønster, skriver Bente Hoff.
Alle stater har hemmeligheter. Også Norge. Våre handler om verdier vi ønsker å beskytte. Som vår politiske handlefrihet, økonomiske stabilitet, landets forsvar og evnen til innovasjon. Vi er avhengig av disse funksjonene for at samfunnet og demokratiet skal fungere. Samtidig vet vi at noen vil stjele, utnytte eller ødelegge verdiene våre.
Digitale operasjoner blir stadig mer sofistikerte, og hendelseshåndtering er tid- og ressurskrevende, skriver Reni Jarmund Telje.